9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii români care au fost voluntari în Grecia, înaintaţi în grad

Pompierii români care au fost voluntari în Grecia, înaintaţi în grad

Pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia au fost înaintaţi în grad, luni, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi a şefului DSU, Raed Arafat. Aceștia au fost recompensaţi şi cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Cei 108 salvatori s-au întors acasă cu două zile mai devreme decât era plănuit, pentru că incendiile din Grecia au fost aduse sub control, informează Digi24.

Ceremonia, la care participă premierul Florin Cîţu, ministrul Lucian Bode şi şeful DSU, Raed Arafat, are loc pe Platoul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţei de la Ciolpani.

Un număr de 108 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale au fost detaşaţi în urmă cu zece zile în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetaţie care au devastat această ţară.

Pompierii români care au luptat cu incendiile uriașe de vegetație din Grecia au revenit luni în România, cu două zile mai devreme decât era plănuit, pentru că incendiile au fost aduse sub control.

Militarii s-au întors acasă după ce timp de opt zile au participat la acțiunile de stingere a incendiilor din Grecia, eforturile lor fiind apreciate atât de autorități, cât și de jurnaliștii greci și de populație.

După ce vor participa la ceremonia organizată pentru revenirea lor în țară, pompierii se vor întoarce la detașamentele lor. În Grecia au fost prezenți pompieri din Oradea, Dolj, Sălaj, Argeș, Buzău și București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS