10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremieră în România: Un judeţ vrea propria companie aeriană

Premieră în România: Un judeţ vrea propria companie aeriană

Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor au anunțat joi că vor înființa, în premieră, o companie aeriană locală proprie, care va dispune de două aeronave și va opera, din 2022, atât zboruri interne, către București, cât și externe, spre Uniunea Europeană.

Cele două administrații urmează să semneze un protocol de colaborare care va trebui aprobat de consilierii locali şi judeţeni.

Protocolul prevede înființarea unei companii aeriene proprii deținută de Județul Bihor și Municipiul Oradea, eventual și de alte entități din subordinea directă a celor două autorități publice locale.

Autorităţile doresc operarea cu două aeronave a unor curse Oradea – Bucureşti, minimum 3 zboruri pe zi în zilele lucrătoare şi minimum 2 zboruri pe zi în zilele nelucrătoare, care ar urma să devină operaţionale din martie 2022.

Conform proiectului, vor fi şi curse care să lege Oradea de unul sau două aeroporturi internaţionale din vestul Europei. Acestea ar urma să devină funcţionale cel târziu în luna octombrie 2022.

Activitatea companiei aeriene locale va fi finanțată din subscripții publice, sponsorizări și donații provenite din partea companiilor locale care vor dori să sprijine acest proiect.

Conferință de presă comună Consiliul Județean Bihor – Primăria Oradea

Posted by Consiliul Judeţean Bihor on Thursday, August 5, 2021

„Obiectivul nostru este ca în luna septembrie să avem această companie şi să ne putem face rezervările pentru primăvara anului viitor. Dorim să achiziţionăm aeronavele în această toamnă sau cel târziu în luna ianuarie a anului viitor. Prin urmare, vom face tot ce ţine de noi ca de anul viitor, din luna martie, când intră noul orar de zbor, noua companie să opereze de pe Aeroportul Oradea către aceste destinaţii”, a precizat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, în conferinţa de presă.

”Sunt domenii importante în care colaborarea dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea îşi spune cuvântul. Aceste colaborări duc la dezvoltarea oraşului şi a judeţului Bihor într-un ritm accelerat. Azi a venit rândul conectivităţii aeriene şi a Aeroportului Oradea, pentru că a avea un aeroport dezvoltat, care să ne conecteze cu capitala ţării mult mai bine şi vestul Europei, înseamnă a avea condiţii mult mai bune pentru locuitori, investitori şi turişti. Credem că această companie aeriană pe care o înfiinţează, în premieră în ţară, primăria şi Consiliul Judeţean, va fi de un succes real şi îşi va arăta rezultatele în cursul anului viitor”, a menţionat, la rândul său, Florin Birta, primarul Municipiului Oradea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O nouă etapă de dezinsecție

Salubritate Craiova anunță desfășurarea unei noi etape a dezinsecției...

ȘTIRI GdS