8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puțin 215 cazuri de Covid-19 la tineri care au fost la un festival din Croația

Cel puțin 215 cazuri de Covid-19 la tineri care au fost la un festival din Croația

Austria a identificat cel puţin 215 cazuri de COVID-19 în rândul unor tineri care au călătorit în Croaţia pentru a participa la un festival. Organizatorul evenimentului susţine că acestora le-a fost verificat la intrare certificatul sanitar, potrivit DPA.


Festivalul s-a desfăşurat pe plajă. Austria Goes Zrce a avut loc mai multe zile la rând săptămâna trecută pe insula croată Pag. A atras circa 8.000 de participanţi, cu vârste între 19 şi 27 de ani.

Autorităţile sanitare austriece le-au cerut acum tuturor celor care au fost prezenţi la acest eveniment să se testeze, pentru a identifica şi alte posibile cazuri de infectare.

Toţi participanţii la festival au fost verificaţi de două ori înainte de a li se permite intrarea în acel spaţiu. Au fost verificați pentru a vedea dacă ei au fost vaccinaţi anti-COVID-19, dacă au fost testaţi negativ ori s-au recuperat după o infectare anterioară, asigură organizatorul Martin Reitstaetter.

Conform datelor transmise tot de gazdele festivalului, circa 60% dintre participanţi au fost cel puţin parţial vaccinaţi anti-COVID-19. ”Ceea ce ne sperie cel mai mult este că sunt atât de mulţi vaccinaţi printre cei testaţi pozitiv”; mai spune Martin Reitstaetter.

În Austria, circa o treime din noile cazuri de COVID-19 sunt legate de călătoriile în afara ţării. A transmis ministrului austriac al sănătăţii, Wolfgang Mueckstein.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS