3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul infectărilor cu tulpina Delta a crescut de 5 ori în ultimele săptămâni

Numărul infectărilor cu tulpina Delta a crescut de 5 ori în ultimele săptămâni

Numărul infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV2 a crescut de 5 ori în ultimele săptămâni, ajungând la 127 de cazuri, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Până acum au fost confirmate 5 decese, toate la persoane care nu erau vaccinate împotriva COVID-19.

Până pe data de 25 iulie au fost confirmate 127 de cazuri de infecţia cu varianta virală Delta, practic cu 26 de cazuri mai mult decât în săptămâna precedentă. Evoluţia săptămânală a proporţiei cazurilor confirmată cu varianta Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la valoare de 1,5% în săptămâna 21 la peste 6,8% în săptămâna 29. Este o creştere de circa de cinci ori a numărului de cazuri cu varianta virală Delta în ultimele opt săptămâni”, a spus Gheorghiță într-o conferință de presă, conform Digi24.

„Mai mult decât atât, din procentul secvenţierilor efectuate în ultima săptămână, mai mult de jumătate dintre ele au avut rezultat variantă virală Delta comparativ cu săptămâna precendentă, săptămâna 28 în care din totalul secvenţierilor efectuate 33% au avut ca rezultat varianta Delta”, a adăugat el.

„Există un trend crescător al cazurilor generate de varianta virală Delta“

„Există un trend crescător al cazurilor generate de varianta virală Delta, care este mult mai contagioasă se răspândeşte mult mai uşor în rândul populaţiei nevaccinate şi care poate să asocieze un risc mai mare de spitalizare, estimat la 2,5 ori faţă de infecţia cu variantele anterioare, mai ales dacă vorbim de populaţie nevaccinată, populaţie vulnerabilă, populaţie vârstnică care pot avea un risc crescut de evoluţie către forme severe de boală, care necesită spitalizare”, a mai spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS