16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampaniile de vaccinare bat pasul pe loc în toată Europa

Campaniile de vaccinare bat pasul pe loc în toată Europa

Europa își mobilizează toate resursele și întreaga putere de convingere pentru a-și determina cât mai mulți cetățeni să se vaccineze. Dar e nevoie de multe eforturi din partea autorităților: campaniile de imunizare nu merg așa cum ar trebui în nicio țară din Uniune. Așa că toată lumea e în căutare de idei noi, informează TVR.

Scepticismul e o problemă greu de depășit în Bulgaria – țara cu rata cea mai mică de vaccinare din Uniunea Europeană. Doar 15 la sută din populație a primit prima doză.

Ca număr de cazuri de COVID, Bulgaria se află pe locul al treilea în Uniunea Europeană, după Ungaria și Cehia.

Recomandările medicilor rămân fără ecou. Mulți bulgari se îndoiesc de eficiența vaccinului, apleacă urechea la informații false răspândite pe rețele de socializare, dar există și o mare lipsă de încredere în acțiunile statului.

În Franța, unde procentul vaccinaților cu prima doză e de 60 la sută, președintele Emmanuel Macron îi numește pe cei care refuză serul „iresponsabili și egoiști”.

O rată de vaccinare extrem de scăzută în rândul tinerilor, ca peste tot de altfel, a determinat autoritățile austriece să mobilizeze autobuzele. Au fost trimise acum la festivalul de la Salzburg – și, în funcție de reușita experimentului, vor face înconjurul locurilor în care tinerii austrieci își petrec vacanța.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS