8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZece morți și 45 de răniți după ce un autocar s-a răsturnat în Croația

Zece morți și 45 de răniți după ce un autocar s-a răsturnat în Croația

Zece oameni au murit în Croația și alți 45 au fost răniți, unii grav, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat duminică dimineață devreme. Șoferul a adormit la volan, iar autobuzul a ieșit de pe carosabil. Șeful poliției locale spune că accidentul este unul dintre cele mai grave pe care le-a văzut vreodată, scrie Digi24.

În vehicul se aflau 69 de persoane, între care cei doi șoferi. Unul a murit pe loc în urma impactului, al doilea a fost arestat pentru conducere imprudentă.

Toate persoanele din autocar erau din Kosovo și se întorceau acasă din Germania. Printre pasageri se numărau inclusiv 15 copii. Autocarul circula pe o rută regulată între orașul german Frankfurt și capitala kosovară Priștina.

Șoferul arestat a recunoscut că a adormit la volan și din această cauză vehiculul a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 6.00 dimineața, în apropierea orașului Slavonski Brod, pe autostrada dintre capitala Zagreb și granița cu Serbia.

Autostrada pe care s-a produs accidentul este o arteră-cheie a traficului rutier din Croația. Este foarte aglomerată în timpul verii din cauza turiștilor și a muncitorilor străini care se întorc acasă din Europa de Vest, menționează Euronews.

Kosovo și-a trimis ministrul de interne în Croația

Fotografiile de la fața locului arătă autobuzul răsturnat pe o parte, în iarbă, la marginea drumului. Au fost trimise numeroase echipaje de pompieri și salvatori, iar traficul pe autostradă a fost întrerupt.

Premierul croat Andrej Plenkovic și-a exprimat „tristețea și durerea” în fața acestei tragedii și a transmis condoleanțe rudelor victimelor și poporului din Kosovo.

Kosovo și-a trimis ministrul de interne în Croația, în timp ce înalți oficiali au prezentat condoleanțe familiilor victimelor și și-au exprimat speranța  într-o recuperare rapidă a răniților.

Președinta Vjosa Osmani, care se află la Tokyo la Jocurile Olimpice, și-a exprimat durerea într-un mesaj pe Facebook: „Este o durere de nedescris și o mare pierdere”, a scris ea.

La rândul său, premierul kosovar Albin Kurti a declarat că „este o zi tragică” pentru Kosovo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS