29.5 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou val persistent de caniculă va cuprinde aproape toată țara

Un nou val persistent de caniculă va cuprinde aproape toată țara

Canicula va cuprinde aproape toată România și sunt așteptate temperaturi de până la 40 de grade, la umbră. Meteorologii atrag însă atenția că temperaturile resimțite vor fi cu mult peste cele înregistrate de termometre, iar canicula va persista până în prima zi din luna august.


Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat, la Digi 24, că luni vremea va fi caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, în vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, acolo unde și disconfortul termic va fi accentuat, pentru că este posibil ca indicele temperatură-umezeală să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități. Temperaturile vor atinge 35-36 de grade.
De marți valul de căldură se va intensifica în partea de vest, sud, local în restul țării, iar la mijlocul săptămânii vom putea vorbi deja de un val de căldură persistent.

  • „(…) Începând de marți, de la o zi la alta, valorile vor fi în creștere: 37-38 de grade, posibil 39, chiar 40 de grade în Lunca Dunării miercuri, joi, vineri și sâmbătă. Inclusiv prima zi din luna luna august păstrează această caracteristică, cu 37-38 de grade în partea de vest, sud-vest și sud a țării.
  • Vor fi nopți tropicale, pentru că temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade, așa încât acest nou val de căldură persistent va fi deosebit de accentuat, cu temperaturi resimțite în bună parte din țară. Mai ales acolo unde valorile de temperatură măsurate în condiții standard depășesc 37-38 de grade, cu siguranță temperaturile resimțite vor fi unele semnificative”, a precizat Elena Mateescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS