15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din UE

România, cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din UE

Weekendul trecut a fost unul dintre cele mai sângeroase de pe șoselele din România în acest an. 24 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere. Ministrul de Interne, Lucian Bode, enumeră printre principalele cauze ale accidentelor: indisciplina pietonilor, viteza, indisciplina bicicliştilor, neacordarea de prioritate la trecerea pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere pentru vehicule.

Bode a reamintit că România a avut cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din Uniunea Europeană, în 2019. El a spus că, raportându-ne însă la 2019, numărul accidentelor grave a scăzut în primele 6 luni ale acestui an.
Conform lui Bode, principalele cauze de producere a accidentelor sunt: indisciplina pietonilor, viteza, indisciplina bicicliştilor, neacordarea de prioritate la trecerea pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere pentru vehicule, potrivit HotNews.

În 2019 au fost aplicate 929.000 de sancţiuni contravenționale

Lucian Bode a menţionat că în 2019 au fost aplicate 929.000 de sancţiuni contravenţionale, iar 48% dintre acestea au fost pentru cele cinci cauze generatoare de accidente grave. De asemenea, în primul semestru din 2021 au fost date 409 sancţiuni contravenţionale.Ministrul de Interne a mai declarat că în 1% din accidentele rutiere grave din 2019 au fost implicate autoturisme cu volanul pe dreapta.Ministrul Afacerilor Interne a făcut un apel către conducătorii auto să circule cu prudenţă şi să nu se grăbească: „Grăbiți-vă încet!”

Weekendul trecut, unul dintre cele mai sângeroase

Weekendul ce tocmai a trecut a fost unul dintre cele mai sângeroase de pe șoselele din România în acest an. Nu mai puțin de 24 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere.

Cel mai grav accident s-a petrecut pe DN2 (E85), în județul Bacău, la Răcăciuni – cinci adulți și doi minori și-au pierdut viața după ce un microbuz s-a ciocnit frontal cu un Mercedes cu volan pe dreapta înmatriculat în Marea Britanie.

Cele mai mari valori ale traficului din Moldova în prezent se desfășoară pe DN2/E85, un drum național cu câte o bandă pe sens și un acostament puțin mai lat folosit adesea neregulamentar de către șoferi drept încă o bandă de circulație – unul din drumurile naționale cele mai periculoase după numărul de accidente.
Astfel s-a ajuns ca DN2/E85 să fie, din punct de vedere al accidentelor, cel mai periculos drum național din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS