8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de mii de brazilieni cer demiterea președintelui Bolsonaro

Zeci de mii de brazilieni cer demiterea președintelui Bolsonaro

Zeci de mii de brazilieni au ieşit sâmbătă în stradă, cerând destituirea preşedintelui Jair Bolsonaro pentru gestionarea crizei sanitare, în contextul în care bilanţul pandemiei depăşeşte jumătate de milion de morţi, potrivit corespondenţilor agenţiei France Presse, citați de Agerpres.

Manifestanţii au defilat pentru al patrulea weekend consecutiv la apelul partidelor de stânga şi al sindicatelor în special împotriva preşedintelui de dreapta, vizat de o anchetă pentru că ar fi închis ochii cu privire la delapidarea unor fonduri publice în achiziţionarea de vaccinuri.

La Rio de Janeiro, mii de persoane au defilat

La Rio de Janeiro, mii de persoane îmbrăcate în roşu şi purtând mască au defilat sub sloganuri ca „Afară criminalul corupt”.

Organizatorii au lansat apeluri la manifestaţii în întreaga ţară „pentru a apăra democraţia, viaţa brazilienilor şi pentru a-l alunga afară pe Bolsonaro”.

Manifestanţii au denunţat întârzierile în demararea campaniei de vaccinare

La Rio de Janeiro ca şi în alte părţi, manifestanţii au denunţat întârzierile în demararea campaniei de vaccinare din Brazilia, şomajul masiv şi au reclamat mai multe ajutoare pentru categoriile sărace confruntate cu pandemia.

Presa braziliană a raportat în cursul după-amiezii manifestaţii în 20 din cele 26 de state braziliene.

Jair Bolsonaro se confruntă cu cel mai grav moment al mandatului său de preşedinte, început în 2019. Cota sa de aprobare a scăzut la 24%, iar sondajele sugerează că ar pierde prezidenţialele din octombrie 2022 în faţa predecesorului său de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, a cărui formaţiune, Partidul Muncitorilor, a susţinut manifestaţiile de sâmbătă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS