21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOMS: Lumea se află la începutul unui nou val de infecții și decese provocate de COVID-19

OMS: Lumea se află la începutul unui nou val de infecții și decese provocate de COVID-19

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că lumea se află la începutul unui nou val de infecții și decese provocate de COVID-19.

Într-un discurs adresat Comitetului Olimpic Internațional din Tokyo, Tedros a spus că eșecul global în ceea ce privește distribuția de vaccinuri, teste și tratamente alimentează o „pandemie cu două căi”. Țările care au resurse adecvate, cum ar fi vaccinurile, se deschid, în timp ce altele se blochează în încercarea de a încetini transmiterea virusului, relatează BBC.

Tedros a adăugat că, cu cât pandemia se prelungește mai mult, cu atât va aduce mai multe tulburări socioeconomice, conform Digi24.

„Pandemia este un test și lumea îl pică”

„Pandemia este un test și lumea îl pică”, a spus el. El a avertizat că „la 19 luni de la pandemie și la șapte luni de la aprobarea primelor vaccinuri, suntem acum în stadiile incipiente ale unui alt val de infecții și decese”. Tedros a adăugat că amenințarea globală a pandemiei se va menține până când toate țările vor avea control asupra bolii.

Jocurile Olimpice de la Tokyo urmează să se deschidă vineri, după ce au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei.

OMS a cerut un efort masiv la nivel mondial pentru a vaccina cel puțin 70% din populația fiecărei țări

Numărul cazurilor în zona capitalei japoneze au crescut cu peste 1.000 de noi infecții zilnic în ultimele zile. La nivel național, Japonia a raportat peste 848.000 de cazuri de COVID-19 și peste 15.000 de decese pe fondul unei lansări relativ lente a campaniei de vaccinare.

Primul caz pozitiv de COVID-19 a lovit satul olimpic în weekend și, până în prezent, peste 70 de cazuri au fost legate de JO de la Tokyo.

OMS a cerut un efort masiv la nivel mondial pentru a vaccina cel puțin 70% din populația fiecărei țări până la mijlocul anului viitor.

„Pandemia se va termina atunci când lumea va alege să îi pună capăt. Este în mâinile noastre. Avem toate instrumentele de care avem nevoie: putem preveni această boală, o putem testa și o putem trata”, a spus Tedros.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS