10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Gospodarului, 20 iulie, este ziua angajaților din serviciile publice

Ziua Gospodarului, 20 iulie, este ziua angajaților din serviciile publice

De ani buni, companiile care asigură serviciile publice de alimentare cu apă și pe cele de canalizare, serbează, pe 20 iulie, “Ziua Gospodarului”.

Nimic nu e întâmplător, iar calendarul creștin ne arată semnificația profundă a zilei, întrucât pe 20 iulie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, cel aducător de ploi.

Ziua de 20 iulie este, de ani buni, recunoscută drept „Ziua Gospodarului”, în rândul celor care lucrează în serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare din România. În strânsă legătură cu sarbătoarea creștină a Sfântului Ilie, marcată tot pe 20 iulie, „oamenii apelor” sunt în prim-planul zilei. 

Ziua în care Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul este cinstit de creştini ca aducător de ploi – după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel –, Ziua Gospodarului este momentul potrivit pentru ca lucrătorii din domeniul apei să se felicite pentru ceea ce sunt și oferă mai departe, pentru implicare și profesionalism, pentru ore în șir nedormite, petrecute în caniculă sau ger, la intervenții. O ploaie de Ziua Gospodarului nu face decât să împlinească metaforic o misiune nobilă a celor care prețuiesc și păzesc apa, a celor care lucrează cu ea și pentru ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS