31.2 C
Craiova
sâmbătă, 13 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateUniunea Europeană depășește acum Statele Unite ca rată a vaccinării

Uniunea Europeană depășește acum Statele Unite ca rată a vaccinării

Uniunea Europeană depășește acum Statele Unite ca rată a populației care a primit cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid-19, după un început mai lent, din cauza lipsei unui număr suficient de vaccinuri, arată publicația franceză Les Echos, citată de Rador.

Europenii au acum 55,5% din populație care a primit o primă doză, față de 55,4% dintre americani, au transmis oficialii europeni pe Twitter. Strategia europeană de vaccinare a început mai lent decât în Regatul Unit și Statele Unite, din cauza lipsei de aprovizionare cu vaccinuri.

Ursula von der Leyen a recunoscut „erori” în abordarea programului de vaccinare

Obiect al criticilor și controverselor din primele luni ale anului a fost chiar Comisia Europeană, care a coordonat comenzile de vaccinare pentru cele 27 de state membre. În februarie, la apogeul controversei privind „întârzierea europeană”, președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a recunoscut „erori” în abordarea programului de vaccinare.

Dar, conform site-ului „Our world in data”, care colectează o mulțime de date și publicații științifice, Bătrânul Continent a ajuns din urmă Statele Unite și chiar le-a depășit. Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a salutat, de asemenea, pe Twitter, faptul că Uniunea Europeană a realizat acest lucru exportând jumătate din producția sa în peste 100 de țări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS