14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa presiunile Comisiei Europene, Malta renunță la închiderea frontierelor pentru nevaccinați

La presiunile Comisiei Europene, Malta renunță la închiderea frontierelor pentru nevaccinați

Malta a renunţat, marţi, în urma presiunilor venite din partea Comisiei Europene, la închiderea frontierelor pentru călătorii nevaccinaţi împotriva COVID-19, cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a acestei măsuri anunţate la 9 iulie. A impus, în schimb,pentru aceștia o perioadă de carantină, notează AFP.

„Persoanele care ajung în Malta fără a fi în posesia unui certificat de vaccinare vor fi obligate să treacă printr-o perioadă de carantină”, a indicat marţi seară guvernul maltez.

Malta a anunțat vineri că îşi închide frontierele pentru călătorii nevaccinaţi

Malta a devenit vineri prima ţară din Uniunea Europeană care a anunţat că îşi închide frontierele pentru călătorii nevaccinaţi, sperând să stopeze creşterea numărului de infectări cu coronavirus.

Luni, într-o intervenţie la radioul public France Inter, Didier Reynders a reamintit că adoptarea paşaportului sanitar de către UE revine tuturor statelor membre.

„Este normal să reluăm măsurile, cu test şi carantină, dar nu cu interdicţie de călătorie”

„În funcţie de rata de infectare cu varianta Delta, este normal să reluăm măsurile, cu test şi carantină, dar nu cu interdicţie de călătorie”, a arătat comisarul european, potrivit Agerpres.

Totodată, decizia Maltei de a nu mai accepta testele PCR a fost considerată „contrară regulilor europene” de către secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clément Beaune.

„Nu am reuşit întotdeauna bine să ne coordonăm în Europa în timpul acestei crize, dar, de această dată, avem un paşaport sanitar (…) care este acelaşi peste tot în Europa”, a afirmat duminică Clément Beaune. „Ceea ce a făcut Malta este să nu mai recunoască decât vaccinul. Aceasta trebuie să ne alerteze asupra faptului că, dacă situaţia se degradează, tentaţiile de închidere, uneori chiar contrare regulilor, se înmulţesc”, a subliniat el.

Au fost raportate 96 de cazuri noi, dintre care 90% la persoane nevaccinate

Dacă la 27 iunie nu mai înregistrase niciun caz nou, vineri au fost raportate 96, dintre care 90% la persoane nevaccinate.

Mica insulă mediteraneană cu 500.000 de locuitori se laudă cu cea mai mare rată de vaccinare din UE, 79% din populaţia adultă primind deja două doze şi 84% cel puţin cu una.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS