11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCE vrea să convingă Malta să revină asupra deciziei de a-și închide granițele pentru persoanele neimunizate

CE vrea să convingă Malta să revină asupra deciziei de a-și închide granițele pentru persoanele neimunizate

Comisia Europeană (CE) vrea să convingă Malta să revină asupra deciziei de a-și închide granițele pentru persoanele nevaccinate, a declarat luni comisarul european pentru justiție, Didier Reynders.

Malta a anunțat vineri că va fi prima țară din UE care nu va permite accesul călătorilor nevaccinați, sperând să oprească o creștere a cazurilor de COVID-19.

„Vom discuta cu Malta, astfel încât să accepte testele PCR”

„Au existat două decizii: certificatul pe care l-am pus în aplicare și care este obligatoriu pentru toate statele europene, ca dovadă a situației în ceea ce privește boala, și există și o recomandare adoptată de cele 27 de state, care pleacă de la ideea că pașaportul este suficient în sine, cu excepția cazului în care situația de sănătate se va deteriora. Prin urmare, vom discuta cu Malta, astfel încât să accepte testele PCR”, a explicat comisarul european, potrivit HotNews.

„În funcție de nivelul de contagiere cu varianta Delta (…), este normal să reluăm măsurile, testele și carantina, dar fără interdicție de călătorie”, a continuat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS