11.9 C
Craiova
sâmbătă, 16 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateProtest la Cotroceni: Participanţii îi cer preşedintelui Iohannis să intervină pentru a salva Roşia Montană

Protest la Cotroceni: Participanţii îi cer preşedintelui Iohannis să intervină pentru a salva Roşia Montană

Zeci de persoane au participat, duminică, la protestul organizat de mai multe asociaţii la Palatul Cotroceni şi îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să intevină pentru a salva Roşia Montană.

”Uniţi, salvăm Roşia Montană” scandează protestatarii. ”Roşia Montană a devenit elefantul nevăzut din încăpere”, transmit organizaţiile care au dus şi un elefant la protest.

”Roşia Montană a devenit elefantul nevăzut din încăpere” (Inquam Photos / George Calin)

Protestul a fost organizat de Comunitatea Declic, Uniţi Salvăm, Rosia Montană în UNESCO World Heritage, Funky Citizens, Mining Watch România, Prietenii Roşiei Montane, Corupţia Ucide, Greenpeace şi Evoluţie în instituţie.

Oamenii au steaguri cu mesajul ”Roşia Montană, în UNESCO” dar şi mesaje pentru preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu. Protestatarii scandează ”Uniţi, salvăm Roşia Montană”.

”Se împlinesc aproape 20 de ani de când am participat la primul protest pentru Roşia Montană”, a declarat unul dintre protestatari.

Oamenii cer preşedintelui să-şi exercite rolul de mediator şi să intervină pentru salvarea Roşia Montană.

”Îi cerem preşeditelui Klaus Iohannis să scoată elefantul de aur din Guvern”, transmit organizatorii, care vor ca dosarul pentru includerea sitului Roşia Montană în patromoniul UNESCO să nu fie retras.

Dosarul trebuie discutat la finalul lunii iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Handbal / Universitatea Craiova, remiză surprinzătoare cu SCM Timișoara

Rezultat surprinzător, sâmbătă după masă, în Bănie, la partida...

ȘTIRI GdS