14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampanie de mobilizare a populaţiei pentru vaccinarea anti-COVID la sat

Campanie de mobilizare a populaţiei pentru vaccinarea anti-COVID la sat

World Vision România va colabora cu Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu alte instituții și autorități naționale și locale pentru ca beneficiarii fundației și comunitățile în care este prezentă să aibă acces la vaccinurile anti-COVID-19 în cel mai scurt timp, astfel încât imunizarea acestora să aducă protecție și siguranță în aceste comunități. În plus, intensificarea tuturor eforturilor pentru vaccinarea populaţiei înseamnă şi redeschiderea în siguranță a școlilor din comunitățile vulnerabile.

Sprijinul acordat de World Vision România comunităților va consta în facilitatea accesului la informațiile privind vaccinarea anti-COVID-19, care este sigură, gratuită și voluntară. De asemenea, va colabora cu autoritățile locale și centrale pentru a găsi cele mai potrivite variante prin care comunități specifice să aibă acces la centre de vaccinare, echipe mobile de vaccinare sau medicii de familie înscriși în program.

Angajații și voluntarii organizației vor informa atât principalii influenţatori din comunitate (reprezentanţii primăriilor, medicii, profesorii, preoţii etc.), dar şi locuitorii din mediul rural cu privire la importanţa vaccinării.

Fiecare comunitate are particularitățile ei, valorile și credințele proprii, dar o importanta esențială o detin și vectorii locali, “instrumente cheie” în răspândirea adevărului și ale beneficiilor vaccinarii anti-COVID -19. Am convingerea ca World Vision România va sprijini acțiunile de identificare a pârghiilor necesare , astfel încât comunitățile în care activează sa conștientizez faptul ca vaccinarea rămâne soluția la îndemâna catre atingerea normalității, intr-un mediu favorabil și sigur pentru categoriile vulnerabile”, a precizat colonel doctor Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare.

Adevărul despre mituri în vaccinarea anti-COVID-19

Pentru a ajunge cu mesajele pro-vaccinare la un număr cât mai mare de locuitori din comunitățile vulnerabile, World Vision România a conceput o serie de materiale de comunicare, ușor de înțeles, asemănătoare schițelor grafice în care sunt explicate măsurile de siguranță din aeronave, care nu mai au nevoie de cuvinte pentru a clarifica și demonta numeroasele mituri legate de vaccinarea anti-COVID-19.

Cele 12 adevăruri despre mituri vor ajunge în plic la destinatari, pentru a-i ajuta să distingă între informațiile false și adevărate despre vaccinarea anti-COVID-19. Afișe și informații privind vaccinarea anti-COVID-19 vor fi utilizate atât în zonele cu cel mai mare trafic, dar și în comunicarea pe rețelele sociale.

Până acum, aceste mesaje au ajuns deja la peste 1.500 de familii din județele Cluj, Ialomița, Dolj și Vâlcea, aproape 4.000 de persoane fiind expuse la mesaje. Afișele World Vision au fost văzute de aproape 80.000 de persoane din județele amintite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS