10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePalatul Cotroceni va fi iluminat în culorile Drapelului Național. Ce au transmis Iohannis și Cîțu

Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile Drapelului Național. Ce au transmis Iohannis și Cîțu

Administraţia Prezidenţială a anunțat că în această seară, de la ora 21.00, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile Drapelului Naţional al României.

Cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj românilor.

„Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului Naţional, prilej de a ne manifesta preţuirea faţă de unul dintre cele mai importante simboluri naţionale. Alături de Stemă şi Imn, Drapelul este parte a identităţii noastre şi semnifică unitatea naţiunii române, independenţa, suveranitatea şi indivizibilitatea statului, legătura neîntreruptă dintre trecutul, prezentul şi viitorul nostru.

Urmaş al vechilor steaguri de luptă, întruchipare a libertăţii şi neatârnării, Drapelul Naţional a fost martorul celor mai importante momente ale României moderne. Sub culorile sale, naţiunea noastră şi-a câştigat independenţa, a realizat Marea Unire, a depăşit evenimentele de cumpănă ale celor două războaie mondiale şi a reuşit accederea în NATO şi în Uniunea Europeană.

„Drapelul României flutură alături de cele ale marilor naţiuni“

Celebrarea Zilei Drapelului Naţional constituie şi un moment de comemorare a sacrificiului suprem pe care înaintaşii noştri l-au făcut sub faldurile sale şi în numele ţării, dar şi o bună ocazie de a insufla generaţiilor tinere importanţa apartenenţei la valorile şi simbolurile naţionale, la neam şi ţară. Acum, Drapelul României flutură alături de cele ale marilor naţiuni, cu care ţara noastră împărtăşeşte aceleaşi principii şi idealuri şi alături de care contribuie la stabilitatea şi securitatea Europei, dar şi a unor zone de conflict din lume.

Dragi români, Drapelul Naţional este cel care ne aduce împreună, indiferent de locul în care ne aflăm, şi ne face mândri că aparţinem naţiunii române. Să rămânem uniţi în jurul acestui simbol şi, sub culorile sale, să ducem mai departe aspiraţiile şi năzuinţele poporului român. La mulţi ani României şi tricolorului nostru!“, este mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Ziua Drapelului Național. Ce mesaj a transmis premierul României, Florin Cîțu

Un mesaj a avut și premierul României, Florin Cîțu. „Drapelul naţional ne reprezintă trecutul, cu luptele duse pentru dreptate, libertate, unitate şi apărarea ţării. Sub culorile Tricolorului suntem reprezentaţi cu acelaşi curaj, cu responsabilitate şi profesionalism în misiuni internaţionale în care România este parteneră. Trăim cu bucurie momentele în care Tricolorul este arborat în onoarea reuşitelor unor compatrioţi ai noştri, indiferent de domeniul lor de activitate.

Emoţia unor astfel de momente ne întăreşte sentimentul că oriunde ne-am afla, în ţară sau peste hotare, şi chiar dacă în anumite privinţe putem să avem opinii diferite, simbolurile naţionale, istoria, prezentul şi viitorul ne unesc, ca români.

Suntem datori în faţa trecutului şi a înaintaşilor noştri să facem cinste Drapelului Naţional, celorlalte simboluri naţionale şi tuturor înaintaşilor noştri, mobilizând toate resursele de care dispunem şi valorificând orice oportunitate pentru o redresare cât mai rapidă a ţării post-pandemie. Facem acest lucru pentru toţi românii, dar mai ales pentru generaţiile care cresc acum”, a transmis șeful Guvernului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS