6.9 C
Craiova
joi, 2 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateA fost amenajat primul centru de vaccinare într-o biserică din România

A fost amenajat primul centru de vaccinare într-o biserică din România

Un eveniment inclus în maratonul de vaccinare iniţiat de Primăria Braşov se desfăşoară, luni, la Biserica Neagră din oraș, unde persoanele care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 vor fi primite în acorduri de orgă şi vor putea vizita gratuit lăcaşul de cult. Vaccinurile folosite sunt Pfizer şi Johnson & Johnson.

Acesta este al nouălea eveniment din cadrul maratonului de vaccinare „Liber la vaccinare, liber la viaţă!“, iniţiat de Primăria Braşov. „Liber la biserică!” este un eveniment dedicat enoriaşilor şi personalului ecumenic, indiferent de cult.

Cei care se imunizează vor putea vizita gratuit Biserica Neagră şi vor putea asista la concerte de orgă. Vaccinarea se face, la alegere, cu serurile Pfizer (două doze) şi Johnson&Johnson (doză unică). Programul centrului mobil de vaccinare din Biserica Neagră este între orele 10.00 şi 19.00.

Biserica Neagră este prima din România care îşi deschide porţile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii. În Marea Britanie, bisericile şi-au deschis porţile pentru imunizări încă de la sfârşitul anului trecut, iar în Sicilia, Italia, din luna aprilie a acestui an.

Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentative edificii ale goticului transilvănean şi un simbol al oraşului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Scade numărul infectărilor Covid-19 în Dolj

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi au fost înregistrate...

ȘTIRI GdS