23.4 C
Craiova
duminică, 25 iulie, 2021
Știri de ultima orăActualitateTablou dăruit de Churchill lui Onassis, scos la licitație

Tablou dăruit de Churchill lui Onassis, scos la licitație

Casa de licitaţii Phillips va scoate la licitaţie, la data de 23 iunie, la New York, un peisaj pictat de Winston Churchill, unul dintre marii oameni de stat ai secolului XX, informează AFP, conform Agerpres.

Această pictură în ulei, intitulată „The Moat, Breccles”, realizată de Churchill în 1921, are o valoare estimată de Phillips între 1,5 şi 2 milioane de dolari, departe de suma de 11,6 milioane de dolari cu care a fost vândută o altă creaţie a „Bătrânului leu”, scoasă la licitaţie în martie de Angelina Jolie prin casa Christie’s.

Chiar dacă nu va doborî niciun record, acest peisaj – pe care Churchill l-a menţionat într-un eseu din decembrie 1921 intitulat „Painting as a pastime” – ar putea atrage atât pasionaţi de istorie, cât şi celebrităţi, pe fondul unei creşteri recente a interesului faţă de picturile realizate de personalitatea care s-a remarcat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Tabloul lui Churchill va fi scos la licitație și are o valoare estimată la 1,5 – 2 milioane de dolari.

Onassis a agățat tabloul la loc de onoare

Churchill a păstrat pictura timp de 40 de ani, apoi a oferit-o, în 1961, cu patru ani înainte de moarte, prietenului său, magnatul Aristotel Onassis, după cum a explicat pentru AFP Jean-Paul Engelen, vicepreşedintele casei de licitaţii Phillips. Bogatul armator a fost atât de mândru de acest dar, încât l-a agăţat la loc de onoare, în partea din spate a celebrului bar – numit „Ari’s Bar” – de pe iahtul său, alături de opere de Vermeer, Gauguin, Le Greco şi Pissarro.

După decesul lui Onassis, în 1975, la şapte ani de la căsătoria cu Jackie Kennedy, iahtul a fost vândut şi tot ce se afla la bord a fost depozitat. Recent, moştenitorii magnatului au decis să se despartă de tablou.

Pentru a-i atrage şi mai mult pe pasionaţii acestui melanj de istorie şi personalităţi, casa de licitaţii Phillips a reconstituit, în sălile sale expoziţionale de la New York, „Ari’s Bar” – ce include şi imitaţii ale faimoşilor dinţi de balenă – şi a umplut rafturile cu sticle de şampanie Pol Roger, preferata „Bătrânului leu”.Bogatul armator a fost atât de mândru de acest dar, încât l-a agăţat la loc de onoare, în partea din spate a celebrului bar – numit „Ari’s Bar” – de pe iahtul său, alături de opere de Vermeer, Gauguin, Le Greco şi Pissarro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Germania: Persoanele nevaccinate riscă restricţii legate de coronavirus

Persoanele din Germania care nu au fost încă vaccinate...

ȘTIRI GdS