24.4 C
Craiova
vineri, 6 august, 2021
Știri de ultima orăActualitateAproape 50 de localități din 18 județe au fost afectate de ploile din ultimele 24 de ore

Aproape 50 de localități din 18 județe au fost afectate de ploile din ultimele 24 de ore

Ultimul bilanț al IGSU arată că aproape 50 de localități din 18 județe au fost afectat de ploile abundente din ultimele 24 de ore.

Aproape 50 de localități din 18 județe au fost afectate de ploile din ultimele 24 de ore, anunță Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă într-un bilanț publicat sâmbătă dimineață. Două persoane au fost luate de ape, iar în județul Vrancea 12 muncitori au rămas blocați peste noapte într-un vagon remorcă, după ce apele au crescut brusc și i-au izolat. Echipele de intervenție au reluat sâmbătă dimineață operațiunile de salvare a lor. 

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, din cauza precipitațiilor abundente, s-au înregistrat efecte în 49 localități din 18 județe (BC, BT, BR, BZ, CL, CV, DB, GL, GR, IF, IL, IS, HD, HR, NT, SB, TR și VN) și în municipiul București.

S-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 case, 116 curți, 15 subsoluri/beciuri, de pe 22 străzi, precum și pentru degajarea unui acoperiș și a 15 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 7 autoturisme.

Din nefericire, în cursul zilei de ieri, 2 persoane au fost luate de apă (1 persoană în localitatea Mănăstirea Cașin, jud. Bacău – bărbat de aproximativ 70 ani a fost luat de apă, după ce podețul pe care se afla s-a rupt și 1 persoană luată de apă în localitatea Almaș din jud. Neamț – a fost găsită de echipajele de intervenție în stop cardio-respirator, ulterior declarându-se decesul).

O altă situație deosebită a fost înregistrată în localitatea Mănăstirea Cașin din jud. Bacău, unde 7 persoane au fost evacuate preventiv la rude, cele 6 case în care locuiesc fiind în pericol de a fi inundate de râul Cașin.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe 3 drumuri naționale (DN 11/BC, DN11/CV și DN7/DB) și 1 drum județean (DJ 105 G/SB).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 7 localități din 3 județe (Botoșani, Harghita și Neamț), însumând un număr de 5.019 consumatori finali nealimentați, avarii care s-au remediat, potrivit IGSU.

Recomandările IGSU pentru populație

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis și o serie de recomandări pentru populație în zonele afectate de ploi:

  • Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.
  • În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Limonadă de pepene roșu

Ingrediente: 1 litru suc de pepene roșu, zeama de...

ȘTIRI GdS