31.2 C
Craiova
sâmbătă, 13 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateFlorin Cîțu: Preoții vor să se implice în campania de vaccinare

Florin Cîțu: Preoții vor să se implice în campania de vaccinare

Premierul Florin Cîțu a anunțat, sâmbătă, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase din Sibiu, privind campania de vaccinare, că „vor fi caravane la nivel local, mai ales în mediul rural, iar preoții vor să se implice”.

„Am avut o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase din Sibiu, recunoscute la nivel național. Avem nevoie de sprijinul lor pentru campania de vaccinare. Discuția a fost foarte bună, aici, la nivelul județului Sibiu.

„Vor fi caravane la nivel local, mai ales în mediul rural“

Vor fi caravane la nivel local, mai ales în mediul rural, iar preoții vor să se implice. Au avut o solicitare: să existe materiale de informare de unde cetățenii să se informeze despre vaccinare înainte de a alege să se vaccineze. Și aș vrea să atrag atenția asupra unei remarci a unui reprezentat al cultelor, în această discuție”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Puterea exemplului, foarte importantă

Premierul afirmă că pentru credincioși este foarte importantă puterea exemplului: „Dacă preotul este vaccinat, capătă încredere și enoriașii în vaccin. Sper ca exemplu județului Sibiu să fie preluat de toate județele. Avem nevoie de Biserica Ortodoxă Română și de toate cultele în campania de vaccinare”.

Anterior, tot în Sibiu, întrebat ce le va cere cultelor, Cîțu a răspuns: „Să susțină această campanie de vaccinare. Vaccinarea este singura soluție de a ieși din pandemie, de a ne asigura că nu vom avea alt val 4, 5, 6 sau 7”, potrivit Digi24.

Județul Sibiu este pe locul 3 în țară la vaccinare, „dar trebuie să facem mai mult, să introducem vaccinul în zona rurală. Mă văd cu reprezentanții cultelor să vedem cum putem face campania să meargă mai departe”, afirma premierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS