17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Fără "abordări politicianiste" pentru atragerea de fonduri europene

Iohannis: Fără „abordări politicianiste” pentru atragerea de fonduri europene

-

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că greul abia acum începe, după finalizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar pentru reuşita atragerii de fonduri este nevoie ca toate partidele responsabile şi toate autorităţile să contribuie şi să se renunţe la „abordările politicianiste”.

„Bucuria finalizării PNRR este una de etapă. Am făcut primul pas, dar greu abia acum începe. Vreau să fim foarte bine pregătiţi pentru etapa cea mai importantă: punerea lui în aplicare şi finalizarea proiectelor. Putem construi proiectul unei generaţii, care să însemne schimbarea profundă a României. De reuşita PNRR depinde cum va arăta viitorul României. Acest demers nu are culoare politică, chiar dacă a fost negociat cu mari eforturi de actuala coaliţie de guvernare. Acest plan aparţine României, iar implementarea sa se va întinde oricum dincolo de mandatul actualului guvern. Abordările politicianiste nu fac decât să şubrezească şansele de reuşită. Acum este momentul să se iasă din logica de partid”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a făcut un apel la guvernanţi să continue demersurile în domeniul PNRR, inclusiv cele de comunicare. De asemenea, Iohannis a făcut apel la primari şi alte autorităţi locale ca imediat după aprobarea PNRR de către Comisia Europeană să găsească proiectele cele mai potrivite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS