10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Cîțu, atac la Ludovic Orban: În România vaccinul este gratuit și va rămâne gratuit

Florin Cîțu, atac la Ludovic Orban: În România vaccinul este gratuit și va rămâne gratuit

La scurt timp după ce Ludovic Orban a spus că românii ar putea plăti vaccinul antiCOVID-19 „într-un viitor oarecare”, de la Palatul Victoria premierul Florin Cîțu a declarat că nu există acum la nivelul guvernului o discuție în acest sens.

„O clarificare vaccinul gratuit să fie disponibil tuturor romanilor. Nu există nicio discuție la nivelul guvernului de a schimba lucrurile. Rămâne gratuit în această perioadă”, a spus Cîțu, într-o videoconferință cu prefecții.

Ludovic Orban a declarat, luni, că românii ar putea plăti pe viitor pentru a se vaccina anticoronavirus. Orban susține că statul român ar putea schimba procedura de vaccinare, iar gratuitatea să rămână doar pentru persoanele vulnerabile.
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a recunoscut săptămâna trecută că este puțin probabil ca obiectivul stabilit de premierul Florin Cîțu, respectiv vaccinarea a 5 milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai, să poată fi atins.

Potrivit lui Gheorghiță, în schimb, ținta de 5 milioane va fi atinsă ”cu siguranță” în prima parte a lunii iunie. Totodată el a explicat că imunitatea cumulată – imunitatea obţinută prin vaccinare şi prin boala naturală – este la circa 35-40%.

Până acum, premierul și chiar președintele țării vorbeau de această țintă. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat recent, într-o declaraţie de presă, că măsurile de relaxare depind de vaccinare, anunţând 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, 6 milioane la 1 iulie şi 7 milioane la 1 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS