11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateThailanda oferă vaci ca stimulent pentru vaccinare

Thailanda oferă vaci ca stimulent pentru vaccinare

O regiune din nordul Thailandei a ales un mod inedit de a stimula campania de vaccinare anti-Covid – persoanele vaccinate sunt înscrise la o tombolă al cărei premiu săptămânal este o vacă, relatează Reuters.

Începând din luna iunie, oricare sătean vaccinat din districtul Mae Chaem, din provicinia Chiang Mai, poate să fie fericitul câștigător al unei vaci tinere, în valoare de aproximativ 320 de dolari.

Tombola, care se va desfășura pe parcursul a 24 de săptămâni, a fost primită cu entuziasm de orășelul de 43.000 de locuitori. Autoritățile au anunțat-o la începutul acestei săptămâni.  

„Numărul de vaccinați a crescut de la sute la mii în doar câteva zile. Sătenii noștri iubesc vacile. Vacile pot fi vândute pe bani”, spune șeful de district, Boonlue Thamtharanurak. El a precizat că peste 4.000 de persoane din grupurile de risc, inclusiv oameni de peste 60 de ani sau cu boli cronice, s-au înregistrat pentru a se vaccina anti-Covid.

Nu este, însă, singura provincie din Thailanda care propune astfel de modalități creative de a stimula campania de vaccinare. Anterior, autoritățile thailandeze din altă regiune au dat lănțișoare de aur cadou, cupoane cu reduceri la magazine sau chiar sume de bani oamenilor pentru a-i convinge să se vaccineze.

În jur de 1,64 de milioane de thailandezi s-au vaccinat până acum cu cel puțin o doză, iar alte 7 milioane sunt înregistrați pentru a se imuniza. Țara are o populație de aproximativ 66 de milioane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS