25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Valeriu Gheorghiță: Maraton de vaccinare în toată țara. Copiii au prioritate

(VIDEO) Valeriu Gheorghiță: Maraton de vaccinare în toată țara. Copiii au prioritate

-

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că în perioada 31 mai- 1 iunie va fi organizat un maraton de vaccinare, la nivel național, pentru copiii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

”Intenționăm să organizăm un maraton pentru vaccinare în perioada 31 mai și 1 iunie dedicat  copiilor pentru vârsta 16-18 ani. Acest maraton va avea loc în toată țara. Dacă vom primi autorizare pentru vârsta de 12-16 ani, atunci vom include și această categorie. Evident, în perioada respectivă oamenii pot merge să se vaccineze, dar vom avea această prioritizare pentru că ne dorim să marcăm evenimentul dedicat Zilei Copilului cu această posibilitate de a vaccina cât mai mulți adolescenți”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Numărul persoanelor vaccinate pe categorii de vârstă

Tinerii și bătrânii sunt categoriile care au cele mai puține persoane vaccinate potrivit datelor comunicate de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19

Potrivit informațiilor prezentate marți de Valeriu Gheorghiță, la categoria sub 19 ani s-au vaccinat 86.000 de persoane ceea ce reprezintă 10,5% din populația eligibilă.

La categoria 20-29 ani sunt 387.000 de persoane care reprezintă 17,9%, la 30-39 de ani sunt 584.000 de persoane și 21% rată de acoperire, iar la 40-49 de ani sunt 751.000 de persoane cu o acoperire de 24,8%.

Apoi, la categoria 50-59 de ani sunt 735.000 de persoane cu o acoperire de 28,9%, la 60-69 de ani sunt 811.000 de persoane cu o acoperire de 32,4%, iar la 70-79 de ani sunt 470.000 de persoane cu o acoperire de 30,7%.

La categoria peste 80 de ani sunt 151.000 de oameni vaccinați ceea ce reprezintă 16,3% din populația eligibilă, a precizat Valeriu Gheorghiță.

A început campania de vaccinare în spitale

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a anunțat marți că din această săptămână a început campania de vaccinare în spitale.

„Din această săptămână s-a demarat campania de vaccinare în unitățile sanitare. Au fost configurate în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor 322 de spitale la nivel național. 198 sunt spitale care au avut centre de vaccinare funcționale, o parte dintre ele au în continuare centre de vaccinare active, și sunt 124 de spitale noi, care au intrat în acest demers. Vorbim de circa 367 de spitale, ca număr total, publice, de stat, la nivel național”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că la această activitate de vaccinare pot participa și spitalele private.

„În această săptămână se vaccinează în spitalele din județul Ilfov, Botoșani, Alba, Gorj, Timiș și Caraș-Severin. De asemenea, sunt și spitale care deja au vaccinat persoane internate, pacienți cu boli cronice, cum ar fi Dolj, Sibiu, Bacău, Călărași, Brăila și municipiul București”, a mai spus Gheorghiță.

18.000 de cetățeni străini au fost vaccinați în România

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că de la începutul campaniei de vaccinare aproape 18.000 de cetățeni străini au fost vaccinați în România.

„Pfizer a primit autorizare de la Agenția Europeană a Medicamentului pentru variația de temperatură 2 grade cu stabilitate timp de 30 de zile, ceea ce înseamnă că nu mai aveam acea stabilitate de 5 zile care să crească riscul de irosire a dozelor, așa încât în momentul de față centrele de vaccinare vor avea o aprovizionare pentru mai multe zile, tocmai de aceea vom putea să asigurăm un număr mai mare de persoane care se prezintă la centrele de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bărbat rănit într-un accident rutier la Târgu Jiu

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea...

ȘTIRI GdS