13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReacția lui Vladimir Putin după atacul armat din Kazan

Reacția lui Vladimir Putin după atacul armat din Kazan

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat marţi revizuirea regulilor ce autorizează portul de arme în Rusia, după ce marţi dimineaţa a avut loc un atac sângeros asupra unei şcoli din regiunea autonomă Tatarstan, informează AFP şi TASS.

Preşedintele rus a exprimat profunde condoleanţe rudelor copiilor ucişi în timpul atacului din oraşul Kazan şi a urat „însănătoşire grabnică” celor răniţi.

Potrivit Comitetului Antiterorist al Rusiei, atacul a fost întreprins de o singură persoană. La orele locale 9.30, atacatorul înarmat a deschis focul în gimnaziul nr.175 din Kazan. În urma atacului 11 persoane au fost ucise, dintre care 9 copii. De asemenea, 32 ar fi fost rănite şi transportate la spital.

De asemenea, primele informaţii despre atac vorbeau despre doi atacatori, un tânăr de 19 ani care a fost arestat şi un alt bărbat care a fost ucis de forţele de intervenţie. Însă informaţia publicată de Comitetul Antiterorist că atacul a fost comis de o singură persoană este susţinut şi de un comunicat al preşedintelui Tatarstanului. „Atacatorul a acţionat de unul singur, informaţiile despre doi atacatori nu corespund realităţii”, se spune într-un comunicat al biroului său de presă.

Autorităţile Republicii autonome Tatarstan au declarat data de 12 mai zi de doliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS