16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimele autobuze şcolare din Craiova au intrat în circulaţie

Primele autobuze şcolare din Craiova au intrat în circulaţie

Primele autobuze şcolare din Craiova au intrat în circulaţie odată cu reluarea cursurilor faţă în faţă. Autobuzele deservesc şcolile de pe străzile Brâncuşi şi Principatele Unite din Craiova. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a precizat că după următoarea şedinţă de Consiliu Local astfel de autobuze vor fi asigurate şi pentru elevii de la Colegiul Naţional „Carol I” şi de la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova, pentru a nu mai fi aglomeraţie în trafic în intervalele orare în care elevii intră sau ies de la cursuri.

Autobuzele şcolare pentru elevii din Craiova care au intrat în circulaţie şi sunt pe patru trasee. În autobuze, elevii sunt însoţiţi de un poliţist local şi un reprezentant RAT Craiova. În prima zi au folosit transportul şcolar 25% dintre elevii înscrişi.


„Astăzi a debutat activitatea de transport şcolar în Craiova. Eram pregătiţi de mai bine de o lună să facem acest demers, însă, aşa cum foarte bine ştiţi s-a prelungit vacanţa copiilor, astfel încât abia astăzi am putut să organizăm patru trasee. Doar 25 % dintre copiii care s-au înscris iniţial au participat, astăzi, la transportul şcolar. Este vorba de 51 de copii dintre cei 200 care s-au înscris pe cele patru trasee, dar judecând după reacţiile pe care le-am avut din partea părinţilor rezultă un grad de mulţumire foartea mare.

În primul rând, pentru că autobuzele puse la dispoziţie sunt noi. În fiecare autobuz există câte un reprezentant de la poliţia locală şi am încercat să avem femei tocmai pentru că interacţionează mai bine cu copiii şi câte un reprezentant de la RAT Craiova. Autobuzele au venit la oră fixă în staţiile de îmbarcare”, a spus primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

„Vom pune la dispoziţie mai multe autobuze pentru transportul şcolar”


Primarul Craiovei a precizat că după şedinţa de Consiliu Local viitoare va pune la dispoziţia RAT Craiova mai multe autobuze.

„Părinţii au fost foarte mulţumiţi până în acest moment şi după şedinţa de Consiliu Local viitoare vom putea să punem la dispoziţia RAT Craiova mai multe autobuze. Acestea vor fi concesionate. Este vorba de autobuzele noi pe care le-am primit de la firma Solaris şi vom putea să extindem transportul şcolar. Autobuzele deservesc deocamdată doar şcolile care se află pe Principatele Unite şi pe strada Brâncuşi.

Dimineaţă am constatat că în continuare s-a circulat foarte greu, chiar dacă 50 de maşini au dispărut din trafic, dar mâine eu cred că vor fi mai mulţi copii şi vrem să ajungem ca la aproape toate şcolile unde se produce aglomeraţie să avem autobuze şcolare, astfel încât să eliminăm disconfortul din trafic ,dimineaţa. Următoarele licee care vor intra în acest program de transport pilot vor fi Colegiul Cuza şi Colegiul Carol I unde se produce agomeraţie atât dimineaţa cât şi la prânz”, a mai spus primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.


Pentru prima zi, Primăria Craiova a estimat un cost de 800 de lei pentru transportul elevilor. De asemenea, primarul Craiovei a precizat că intenţionează ca din 15 septembrie să extindă transportul şcolar la aproape toate şcolile din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS