24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvionul militar cu ajutoarele de urgență, trimise de România în India, a ajuns la New Delhi

Avionul militar cu ajutoarele de urgență, trimise de România în India, a ajuns la New Delhi

​Echipamente medicale trimise Indiei de România, în urma creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus aflate în stare gravă, au ajuns la New Delhi, a informat, vineri, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Avionul Forţelor Aeriene Române cu ajutoarele trimise sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a aterizat vineri dimineaţă la ora 3.45, ora României, la New Delhi”, precizează DSU într-o posatre pe Facebook, potrivit HotNews.

Operațiunea s-a desfășurat in urma activării Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Echipamentele medicale provin din donaţii ale societăţii civile

Ajutorul trimis de către România, Republicii India a constat în 75 de butelii de oxigen de 40 I, 80 concentratoare de oxigen de 5 l și 19 l și 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat în vederea gestionării efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri noi de persoane infectate cu noul Coronavirus, aflați în stare gravă, potrivit sursei citate.

Potrivit DSU, echipamentele medicale necesare continuării îngrijirii pacienţilor grav afectaţi de coronavirusul SARS-CoV-2 provin din donaţii ale societăţii civile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS