9.8 C
Craiova
marți, 4 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateValeriu Gheorghiță, despre varianta tulpinii din India depistată în Brașov: „Nu sunt motive de îngrijorare”

Valeriu Gheorghiță, despre varianta tulpinii din India depistată în Brașov: „Nu sunt motive de îngrijorare”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat joi că nu sunt motive de îngrijorare în legătură cu varianta de tulpină din India depistată în România. Deși poate reduce activitatea neutralizantă a anticorpilor rezultați prin vaccinare, această mutație nu reduce eficiența vaccinurilor.

Potrivit lui Gheorghiță, oamenii trebuie să continue să se vaccineze, pentru că aceasta este calea prin care se poate reduce riscul de a apărea noi mutații ale virusului, potrivit Digi24.

„Mesajul e să ne vaccinăm ca să reducem riscul să se cumuleze noi mutații“

„Tulpina indiană este definită prin prezența a două mutații care se asociază cu reducerea activității neutralizante a anticorpilor, dar nu e un impas semnificativ care să reducă eficiența vaccinurilor. Mesajul e să ne vaccinăm ca să reducem riscul să se cumuleze noi mutații.

Nu e neapărat mai contagioasă, această mutație identificată pe această tulpină reduce activitatea neutralizantă a anticorpilor. Comparativ cu cea sud-africană, nu e mai rezistentă față de vaccinurile actuale.

Vaccinurile își mențin eficiența față de complicațiile bolii, riscul de spitalizare. Nu avem motive să ne îngrijorăm. Rămân aceleași măsuri de prevenție valabile”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

O variantă a tulpinii indiene de Covid-19, alta decât cea care ar fi dus la criza din India, a fost identificată într-un focar din județul Brașov. Cinci persoane sosite din India au fost depistate pozitiv. Este vorba de muncitori care lucrează în construcții, în Colonia Bod.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS