17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate10% dintre persoanele aflate într-un avion venit din India, testate pozitiv la Roma

10% dintre persoanele aflate într-un avion venit din India, testate pozitiv la Roma

Circa 10% dintre pasagerii şi membrii echipajului unui avion care a aterizat miercuri seară la Roma venind dinspre India au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, a anunţat joi responsabilul sanitar din regiunea Lazio, Alessio D’Amato, regiune care cuprinde şi capitala Italiei, relatează AFP.

”Aseară, un zbor venit din India a aterizat la ora 21:15 pe aeroportul Fiumicino, cu 213 pasageri şi 10 membri ai echipajului” a declarat responsabilul italian. În urma testelor, 23 dintre aceste persoane au fost confirmate pozitiv, dar este prea devreme să spunem dacă sunt infectate cu varianta indiană a coronavirusului, secvenţierea nefiind încă finalizată, a adăugat el.

Toate aceste persoane şi contacţii lor se află în prezent în izolare în structuri specializate, aşa-numitele ”COVID-hoteluri”.

Italia a interzis duminică intrarea persoanelor care au fost în India în ultimele 14 zile, cu excepţia cetăţenilor italieni, dar nu a interzis zborurile dinspre această ţară. Interdicţia a fost extinsă miercuri şi asupra pasagerilor veniţi din Bangladesh.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS