22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn București, rata de vaccinare împotriva COVID-19 a ajuns la 23%

În București, rata de vaccinare împotriva COVID-19 a ajuns la 23%

Rata de vaccinare împotriva COVID-19 a anuns marți la 23% în Capitală. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheoghiţă, într-o conferință de presă.

„Pot să vă spun că vorbim de 23% în municipiul Bucureşti. Este o evaluare pe care am făcut-o chiar în cursul zilei de astăzi. Pe măsură ce ritmul de vaccinare observăm că este în creştere, ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinate şi astfel să avem deja judeţe în care să pute atinge mai repede pragul de imunizare colectivă şi astfel de demersuri particulare, cum se întâmplă la Timiş, să poată fi menţinute şi în alte judeţe unde există posibilitatea aceasta de organizare”, a spus Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, potrivit Digi24.

Vaccinurile îşi menţin nivelul de eficienţă de peste 90% şi după şase luni de la imunizare

El a adăugat vaccinurile îşi menţin nivelul de eficienţă de peste 90% şi după şase luni de la imunizare și că se anticipează „o durată mult mai mare de protecţie”.

Premierul Florin Cîţu anunţa în urmă cu două zile că în Bucureşti rata de vaccinare a ajuns la 20%, iar în judeţul Ilfov – aproape de 18%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS