6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: Irlanda include patru ţări europene pe lista carantinei obligatorii în hoteluri

Coronavirus: Irlanda include patru ţări europene pe lista carantinei obligatorii în hoteluri

Guvernul irlandez a extins joi la 71 lista ţărilor cu „risc înalt” de COVID-19 care îi obligă pe călătorii veniţi din aceste destinaţii să fie plasaţi într-o carantină obligatorie de 14 zile în hoteluri şi care include de-acum Franţa, Italia, Luxemburg şi Belgia, relatează EFE.

Sunt vizate de această măsură şi Canada, SUA şi Turcia, deoarece au o incidenţă în ultimele 14 zile de peste 500 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Actuala listă a celor 71 de ţări cu „risc înalt”, în care este prezentă de luna trecută şi Austria, cuprinde în principal destinaţii din America de Sud, Caraibe şi Africa.

Legislaţia irlandeză îi obligă pe călători să-şi rezerve o cameră la un hotel desemnat înainte de începerea călătoriei din ţara de origine, la un cost de aproape 2.000 de euro de persoană.

Sunt de asemenea obligaţi să se izoleze în hoteluri toţi cei care vin în ţară, indiferent de destinaţie, care nu deţin un test PCR negativ, deşi ambele categorii pot ieşi din carantină dacă testul negativ pentru COVID-19 este prezentat după câteva zile.

Ultimele cifre oficiale publicate miercuri arată că s-au înregistrat 12 noi decese, patru dintre ele în aprilie, două în martie şi şase în ianuarie, astfel încât numărul total al deceselor asociate COVID-19 se ridică la 4.812. Au fost raportate şi 431 noi contagieri, ridicând bilanţul total la 242.105 de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS