14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimele doze de vaccin Johnson&Johnson au ajuns în România, însă nu vor fi administrate

Primele doze de vaccin Johnson&Johnson au ajuns în România, însă nu vor fi administrate

​​Primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson au ajuns miercuri în România, însă nu vor fi deocamdată administrate până când Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) nu va da indicații privind siguranța serului.

Agențiile federale din domeniul sănătății din SUA au recomandat marți suspendarea vaccinului contra Covid-19 al Johnson & Johnson, după ce 6 persoane cărora le-a fost inoculat produsul au făcut tromboze, potrivit HotNews.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite va ține o ședință pe această temă miercuri, pentru a analiza cazurile raportate.

„Așteptăm o precizare de la EMA privind datele de siguranță ale acestui vaccin“

„Așteptăm o precizare de la EMA privind datele de siguranță ale acestui vaccin. Nu ne forțează nimeni să începem vaccinarea cu acest tip de vaccin, avem capacitatea de stocare (…) Cred că în această săptămâna EMA va face o precizare privind datele de siguranță ale vaccinului Johnson & Johnson”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului de vaccinare.

În această lună, de la Johnson & Johnson ar urma să ajungă încă peste 100.000 de doze

După primirea instrucțiunilor de la EMA, vaccinul de la Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză, va fi utilizat pentru imunizarea persoanelor private de libertate, dar pentru acestea vor putea fi folosite şi alte seruri, a precizat Gheorghiţă.
În această lună, de la Johnson & Johnson ar urma să ajungă încă peste 100.000 de doze; în luna mai – 518.400 de doze, în iunie – alte 1,6 milioane de doze de la Johnson & Johnson, potrivit autorităților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS