18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn România, capacitatea de vaccinare anti-Covid a ajuns la 115.000 de persoane pe zi

În România, capacitatea de vaccinare anti-Covid a ajuns la 115.000 de persoane pe zi

Premierul Florin Cîțu a anunțat că, începând de astăzi, capacitatea de vaccinare anti-COVID în România a ajuns la 115.000 de persoane pe zi.

„De astăzi capacitatea de vaccinare a ajuns la 115.000 de persoane pe zi. Vă încurajez pe toți să vă vaccinați. Este singura care de a scăpa de pandemie. Pentru revenirea cât mai rapidă la normalitate este nevoie de un efort comun. Doar dacă ne implicăm cu toții, dacă suntem responsabili și respectăm în continuare măsurile sanitare, este posibil să ne reluăm viețile de dinainte de pandemie”, a mai scris Florin Cîțu pe Facebook.

Vor fi operaţionalizate încă 144 de cabinete noi de vaccinare

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, din 13 aprilie, vor fi operaţionalizate încă 144 de cabinete noi de vaccinare unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer şi a început deja notificarea persoanelor din listele de aşteptare pentru a se putea programa.

Potrivit datelor transmise de autorităţi, odată cu deschiderea celor 144 de noi centre, numărul de fluxuri pentru vaccinarea cu Pfizer ajunge la 948. 86 de centre, cu 103 fluxuri în total, folosesc ser de la Moderna, iar peste 240 de centre folosesc ser AstraZeneca.

Din 20 aprilie, vor fi deschise încă 41 de cabinete noi de vaccinare

Ulterior, din data de 20 aprilie, vor fi deschise încă 41 de cabinete noi de vaccinare, unde se va aloca de asemenea vaccin de la compania Pfizer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS