8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEMA o dă la întors: „Nu a ajuns la nicio concluzie” cu privire la vaccinul AstraZeneca

EMA o dă la întors: „Nu a ajuns la nicio concluzie” cu privire la vaccinul AstraZeneca

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat marți că încă evaluează dacă vaccinul anti-Covid AstraZeneca are o posibilă legătură cu formarea rarelor cheaguri de sânge, care au fost raportate în mai multe țări, relatează AFP.

EMA a spus, de asemenea, că o conferință de presă va avea loc pe 7 sau 8 aprilie, după finalizarea evaluării derulate de către Comisia de siguranță a vaccinurilor.

Anunțul vine la doar câteva ore după ce un oficial EMA a spus că există clar o legătură a trombozelor și vaccinul AstraZeneca, într-un interviu pentru cotidianul italian Il Messaggero, publicat marți, potrivit HotNews.

Comitetul pentru siguranța vaccinului ”încă nu a ajuns la o concluzie“

Comitetul pentru siguranța vaccinului ”încă nu a ajuns la o concluzie, iar evaluarea este în curs”, a spus agenția cu sediul la Amsterdam într-un comunicat transmis AFP.

„Vom organiza o conferință de presă imediat ce evaluarea va fi finalizată”

”Vom comunica și vom organiza o conferință de presă imediat ce evaluarea va fi finalizată”, a adăugat agenția europeană de reglementare, aceasta precizând că un anunț este așteptat miercuri sau joi.

EMA anunțase pe 18 martie că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depășească riscurile

Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare EMA, a spus mai devreme că „este clar că există o legătură cu vaccinul”.
EMA anunțase pe 18 martie că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depășească riscurile și că utilizarea acestuia a rămas sigură, după suspendarea de către mai multe țări a vaccinărilor cu acest ser.

Agenția a explicat, totuși, că există o posibilă legătură cu aparițiaa cazurilor rare de cheaguri de sânge și că va publica recomandări actualizate la ședința comitetului de siguranță din această săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS