9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în Canada

Peste un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în Canada

Canada a depăşit un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a informat duminică seara Ministerul Sănătăţii, conform TASS.

În cele 24 de ore precedente anunţului, au fost înregistrate 4.433 de noi infecţii, ceea ce a ridicat bilanţul total la 1.003.988 de cazuri, potrivit Agerpres.

Din totalul cazurilor, 922.524 au fost vindecate (98%). De asemenea, s-au înregistrat 23.062 de decese (2%). 58.402 sunt cazuri active, dintre care 1% sunt grave.

Creştere bruscă a numărului de cazuri la începutul lunii septembrie, în Canada

Canada a înregistrat primul caz de infecţie cu noul coronavirus anul trecut, pe 15 ianuarie. Statul canadian a constatat o creştere bruscă a numărului de cazuri la începutul lunii septembrie, atingând punctul culminant în prima decadă a lunii ianuarie (peste 9.000 de cazuri pe zi).

Creşterea numărului de cazuri a fost raportată în regiuni metropolitane

Creşterea numărului de cazuri a fost raportată în regiuni metropolitane precum Alberta, Columbia Britanică, Quebec, Manitoba, Ontario şi Saskatschewan, unde s-au înregistrat peste 90% din numărul total de infecţii.

Pe 14 decembrie 2020, Canada a lansat campania de vaccinare anti-COVID-19. Pe teritoriul statului canadian sunt disponibile actualmente vaccinurile americane Pfizer, Moderna, Jonhson&Johnson precum şi serul produs de compania britanico-suedeză AstraZeneca.

Până în prezent au fost vaccinate 5,6 milioane de persoane (14,8% din populaţie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS