22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVideo: Noi restricții la nivel național

Video: Noi restricții la nivel național

-

Premierul Florin Cîțu a anunțat într-o conferință de presă, după ședința de guvern, că au fost luate măsuri pentru reducerea pandemiei. De asemenea, au fost adoptate prelungiri ale unor măsuri adoptate anul trecut pentru sprijinirea mediului de afaceri și a contribuabililor.

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 25 martie

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 25 martie, susținut de premierul Florin Cîţu, miniștrii Lucian Bode, Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu și secretarii de stat Raed Arafat și Andreea Moldovan#GuvernulRomaniei #PalatulVictoria #sedintadeguvern #FlorinCitu #LucianBode #VladVoiculescu #RaedArafat #AndreeaMoldovan

Posted by Guvernul României on Thursday, March 25, 2021

”Se prelungește facilitatea pentru HoReCa, cu 90 de zile”, a spus Florin Cîțu.

”Am alocat sumele necesare pentru plata bonurilor de masă pentru minerii din Suceava, care erau în greva foamei”, a anunțat premierul.

”La finalul lui martie avem 2,6 milioane de doze, în aprilie 4,5 milioane de doze. 25,7 milioane de doze vom primi în total, până la finalul lunii septembrie, mai mult decât estimam inițial”, a spus premierul.

Pe platforma de vaccinare sunt doar 771.000 de persoane și lista va fi epuizată foarte rapid. Toată lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să ne vaccinăm.

”Măsurile pe care le luam vor duce la dezbateri în spațiu public”, a adăugat premierul. ”Scopul este de a menține economia deschisă, de a reduce efectele pandemiei și să accelerăm campania de vaccinare”.

Cîțu a anunțat că România trimite 50.400 de doze de vaccin la Chișinău, ceea ce înseamnă că doar 25.200 de moldoveni se vor vaccina, un număr extrem de mic.

Circulația, permisă doar până la 20.00

Secretarul de stat Raed Arafat a prezentat în detaliu decizia CNSU.

”Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile, în weekend circulație va fi permisă doar până la orele 20.00, nu până la 22.00.

La operatorii economici, activitatea va fi permisă până la ora 18.00 Revenirea va fi posibilă dacă scade la 3,5 la mie”, a anunțat Raed Arafat.

Circulația va fi restricționată de la ora 20.00, față de ora 22.00, cât este acum, iar magazinele vor fi închise de la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile în care rata de infectare este peste 4. În localitățile în care indicele depășește 7,5 aceste restricții se aplică pe toată durata săptămânii.
De asemenea, vor fi închise sălile de sport/fitness, în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 4.

În același document adoptat de Guvern este prevăzut că în noaptea de Paște circulația va fi permisă în intervalul 20.00 – 02.00, pentru ca oamenii să poată participa la slujbele de Înviere. Măsurile sunt valabile atât pentru Paștele catolic, cât și pentru cel ortodox.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Olt: O femeie a murit după ce a fost...

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat luni,...

ȘTIRI GdS