11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIrlanda impune carantină obligatorie la hotel

Irlanda impune carantină obligatorie la hotel

Orice persoană care ajunge în Irlanda fără un rezultat negativ al testului pentru depistarea coronavirusului va fi escortat începând de vineri la un hotel lângă Aeroportul Dublin. La fel și pasagerii care provin sau au călătorit recent în oricare dintre cele 33 de țări de pe o listă de destinații cu risc ridicat, care include Austria, Dubai, 17 națiuni africane și toată America de Sud, potrivit www.rte.ie

Primul hotel care va fi disponibil pentru primirea pasagerilor care sosesc este Crowne Plaza Dublin Airport Hotel din Santry.

Directorul serviciului de sănătate, Kevin Kelleher, a declarat că, dacă o persoană este testată pozitiv în carantină, perioada de carantinare ar putea fi prelungită cu 10 zile.

Dr. Kelleher a spus că va exista personal clinic în fiecare hotel. Oamenii vor fi evaluați la sosire și contactați zilnic. El a spus că li se va cere să completeze un chestionar la fiecare trei zile pentru a se verifica starea de sănătate mintală. Persoanele aflate în carantină trebuie să rămână în camera lor, cu excepția exercițiilor fizice.

Ministrul Sănătății, Stephen Donnelly, a declarat recent că speră ca aceste noi restricții și costurile ridicate vor descuraja în mod substanțial deplasările. Adulții trebuie să plătească 1.875 de euro în avans pentru o carantină hotelieră de 12 zile cu trei mese incluse zilnic. Irlanda a publicat ghiduri de carantină în germană, portugheză și spaniolă.

Carantina hotelieră obligatorie din Irlanda va intra în vigoare în această vineri, iar portalul de rezervări este deja activ. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS