10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn copil cu autism, dat jos dintr-un avion pentru că nu purta mască

Un copil cu autism, dat jos dintr-un avion pentru că nu purta mască

Un copil cu autism, în vârstă de 4 ani, a fost dat jos dintr-un avion din SUA pentru că nu purta mască de protecție. Compania aeriană a refuzat să țină cont de dizabiliatea copilului, a spus mama acestuia, potrivit BBC.

Compania Spirit Airlines spune că toți pasagerii sunt obligați să poarte mască de protecție, cu excepția copiilor mai mici de doi ani. Totuși, recomandările în vigoare în SUA spun că pasagerii pot fi scutiți de portul măștii din motive medicale.

Micuțul, foarte afectat pentru că nu i s-a permis accesul în avion

Callie Kimball, mama copilului, spune că micuțului îi place să zboare cu avionul și că a fost foarte afectat de faptul că nu i-a fost permis accesul la această cursă aeriană.

Kimball a declarat presei americane că voia să zboare împreună cu soțul ei și cu fiul lor, Carter, din Las Vegas spre Arkansas, și că băiatul are un document medical care îi atestează boala.

„Este scutit de la portul măștii, pentru că atunci când o poartă își ține respirația“

„Este scutit de la portul măștii, pentru că atunci când o poartă își ține respirația. Acest lucru îl sperie și se poate răni”, a spus Kimball. Ea a adăugat că fiul ei suferă de autism și nu poate vorbi.

Când soțul ei a arătat documentul medical reprezentanților Spirit Airlines din Las Vegas, aceștia i-au spus că „autismul nu e o dizabilitate” și că trebuie fie să poarte mască, fie să coboare din avion.

Familia a ajuns până la urmă acasă cu o cursă American Airlines, ai cărei reprezentanți l-au lăsat pe Carter în avion fără mască.

„Politica noastră nu include scutiri medicale de la portul măștii“

Într-o declarație de presă, Spirit Airlines a precizat: „Politica noastră nu include scutiri medicale de la portul măștii, indiferent de diagnostic. Angajații noștri au explicat acest lucru unei familii astăzi, dar nu au pus la îndoială statutul medical al nimănui”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS