10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaccinarea cu AstraZeneca, recomandată în continuare de Agenţia Europeană a Medicamentului

Vaccinarea cu AstraZeneca, recomandată în continuare de Agenţia Europeană a Medicamentului

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat joi ”continuarea administrării” vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca. Aceasta a subliniat că la ora actuală nimic nu demonstrează riscul unei coagulări sanguine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser. În total, 9 țări au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca. 

Danemarca, Islanda şi Norvegia au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca, iar Austria şi Italia au retras temporar fiecare câte un lot din acest vaccin. Aceeaşi decizie a fost luată şi de Estonia, Lituania, Letonia şi Luxemburg în privinţa acelui lot din care 17 state membre ale UE au primit vaccinuri.

Au fost semnalate în total 22 de cazuri de tromboembolii în rândul celor circa trei milioane de persoane vaccinate

”Informaţiile disponibile în acest stadiu indică faptul că numărul tromboemboliilor la persoanele vaccinate nu este superior celui observat pe ansamblul populaţiei”, afirmă agenţia europeană într-un comunicat citat de France Presse, potrivit Agerpres.

Într-o altă declaraţie, transmisă miercuri, EMA notează că în ţările spaţiului economic european (care include Norvegia şi Islanda) au fost semnalate în total 22 de cazuri de tromboembolii în rândul celor circa trei milioane de persoane vaccinate cu serul AstraZeneca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS