7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO femeie infectată cu COVID a născut 4 copii sănătoşi

O femeie infectată cu COVID a născut 4 copii sănătoşi

O femeie de 37 de ani, care avea COVID-19, a născut la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi patru băieţi care sunt perfect sănătoşi. Cazul reprezintă o premieră pentru medicina din România, scrie Mediafax.

„Echipa medicală a rezolvat un caz în premieră pentru România, cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă. Pacienta prezenta infecţie cu SARS-CoV-2, cu trombocitopenie, cât şi defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anestezişti şi neonatologi au extras prin operaţie cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăţi între 1400 şi 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viaţa extrauterină”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Spitalului, într-un comunicat de presă.

Proaspăta mămică este în stare stabilă, iar copiii sunt perfect sănătoşi.

„Este un caz foarte rar şi ne bucură că este un caz reuşit. Din punct de vedere medical, cazul este unul de literatură de specialitate – sunt foarte puţine cazuri de naşteri de cvadrupleţi din mame cu SARS-CoV-2. În momentul de faţă mama se recuperează după un efort de durată, fiind vorba despre o intervenţie care a durat mai multe ore. Sunt primii copii ai familiei, iar mama îşi pregătise inclusiv numele pentru fiecare. Am putea spune că este o mamă-eroină”, a declarat dr. Gabriel Martinescu, managerul Maternităţii Elena Doamna, potrivit Ziarul de Iași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS