10.4 C
Craiova
vineri, 24 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateUngaria a închis magazinele neesențiale și a trecut la învățământ exclusiv online

Ungaria a închis magazinele neesențiale și a trecut la învățământ exclusiv online

Şcolile, grădiniţele şi magazinele neesenţiale sunt închise în Ungaria începând de astăzi, odată cu intrarea în vigoare a noilor restricţii instituite pentru a frâna ceea ce autorităţile de la Budapesta consideră a fi al treilea val al pandemiei de COVID-19, relatează agenţia EFE.

Învăţământul primar se va desfăşura cel puţin o lună numai online, la fel cum se desfăşoară din noiembrie cel secundar şi universitar.

Este permisă funcţionarea doar a magazinelor cu produse de bază

Cât despre comerţ, este permisă funcţionarea doar a magazinelor cu produse de bază, precum supermarketurile, farmaciile sau benzinăriile, printre altele.

Folosirea măştii este obligatorie în toată ţara

Folosirea măştii este obligatorie în toată ţara şi este menţinută interdicţia de circulaţie nocturnă, între orele 20.00 şi 5.00.

Ungaria a înregistrat în ultimele şapte zile în medie 5.113 noi cazuri de COVID-19

Ungaria, ţară cu circa 9,7 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele şapte zile în medie 5.113 noi cazuri de COVID-19 şi 133 de decese pe zi. Dintre cei 7.924 de pacienţi COVID-19 spitalizaţi în prezent, 806 sunt conectaţi la ventilatoare în unităţile de ATI.

Între timp, cel puţin 1.002.714 cetăţeni ungari au primit cel puţin prima doză dintr-unul din cele cinci vaccinuri anti-COVID-19 autorizate în Ungaria (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, cel rusesc Sputnik V şi cel chinezesc Sinopharm).

Este prima ţară membră a UE care a început să folosească vaccinuri din Rusia şi China

Este prima ţară membră a UE care a început să folosească vaccinuri din Rusia şi China, încă neautorizate în blocul comunitar, iar Slovacia vecină i-a urmat exemplul, primind deja un prim transport de vaccin Sputnik V, la fel intenţionând să procedeze şi Republica Cehă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Doi elevi cu COVID, la Motru

Două cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în...

ȘTIRI GdS