21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJair Bolsonaro le spune brazilienilor „să nu se mai vaite” de Covid

Jair Bolsonaro le spune brazilienilor „să nu se mai vaite” de Covid

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, le-a spus concetățenilor și alegătorilor lui să „nu se mai plângă de Covid”, în cadrul unor comentarii în care a criticat și măsurile restrictive luate pentru a opri răspândirea virusului. Brazilia este una dintre cele mai afectate țări de pe glob, cu un bilanț total al deceselor care depășește 260.000, potrivit BBC.

„Nu vă mai plângeți. Câtă vreme o să vă mai văitați? Câtă vreme veți mai sta acasă cu totul închis? Nu mai putem așa. Regretăm decesele, dar avem nevoie de o soluție”, a spus Jair Bolsonaro în cadrul unui eveniment.

Numărul de infectări a cunoscut o nouă creștere în ultimele 24 de ore

Comentariile președintelui brazilian vin în contextul în care numărul de infectări a cunoscut o nouă creștere în ultimele 24 de ore. Sistemul sanitar brazilian se confruntă cu o criză fără precedent. Ca răspuns la agravarea situației și la lipsa de interes pentru măsuri la nivel federal, unele orașe și regiuni din Brazilia au început să impună propriile măsuri restrictive.

Guvernatorul din São Paulo a reacționat dur la comentariile președintelui brazilian

João Doria, guvernatorul din São Paulo, a reacționat dur la comentariile președintelui brazilian, pe care l-a numit „un dement” care „îi atacă pe guvernatorii și primarii care vor să cumpere vaccinuri pentru a ajuta țara și a încheia această pandemie”.

„Brazilia se luptă cu două virusuri în acest moment, cu coronavirusul și cu Bolsonarovirusul“

„Cum să ne confruntăm cu problema asta văzând oameni care mor în fiecare zi? Sistemul medical este în pragul colapsului. Din păcate, Brazilia se luptă cu două virusuri în acest moment, cu coronavirusul și cu Bolsonarovirusul. Aceasta este drama brazilienilor”, a adăugat Doria.

Jair Bolsonaro s-a opus în mod consistent măsurilor de carantină adoptate de guvernatori sau primari, argumentând că efectele asupra economiei vor fi mai rele decât efectele pandemiei.

Guvernatorii și primarii au hotărât în ultimele zile să ia propriile măsuri

Guvernatorii și primarii au hotărât în ultimele zile să ia propriile măsuri, în contextul în care guvernul federal refuză să acționeze.

Rio de Janeiro este unul dintre orașele care au adoptat cel mai recent măsura de lockdown parțial, restricționând accesul în baruri, restaurante și plaje. Măsurile intră în vigoare de vineri și vor obliga restaurantele și barurile să se închidă mai devreme și să suspende activitățile comerciale pe plaje.

Statul São Paulo a declarat „cod roșu”

De asemenea, statul São Paulo, cea mai mare componentă federată a Braziliei, cu o populație de 46 de milioane de oameni, a declarat „cod roșu” și a închis toate domeniile non-esențiale pentru două săptămâni.

Guvernatorii au anunțat că se vor uni pentru a cumpăra vaccinuri direct de la producători

Guvernatorii au anunțat, de asemenea, că se vor uni pentru a cumpăra vaccinuri direct de la producători, fără să mai aștepte de la guvernul federal să acționeze în această privință.

Peste 260.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 în Brazilia de la începutul pandemiei, al doilea cel mai mare bilanț de decese din lume, după cel al Statelor Unite.

Alte 1.699 de decese au fost raportate joi

Joi, alte 1.699 de decese au fost raportate, într-o ușoară scădere față de recordul de 1.910 de miercuri. Între timp, însă, alte 75.102 de cazuri noi au fost raportate, al doilea cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS