24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustria a început distribuirea către populaţie a testelor Covid gratuite

Austria a început distribuirea către populaţie a testelor Covid gratuite

Austria a început luni repartizarea către populaţie a testelor antigen gratuite de Covid-19. Este vorba de câte cinci teste pentru fiecare persoană pe lună şi care pot fi efectuate acasă, informează agerpres.

Toţi cetăţenii austrieci cu vârste de peste 15 ani şi care dispun de cardul de asigurat vor putea prelua testele dintr-una din cele circa 14.000 de farmacii ale Austriei. Săptămâna aceasta vor fi distribuite primele 600.000 de teste rapide, cantitate ce va fi dublată săptămâna viitoare.

Testul este uşor de efectuat: cu un tampon de bumbac este prelevat un exudat nazal, supus apoi unui lichid reactiv.

Aceste teste sunt complementare testelor antigen şi PCR deja oferite masiv populaţiei austriece în centrele de testare, precum şi în instituţiile de învăţâmânt. Testare intensă este văzută de guvernul de la Viena ca fiind cheia ruperii lanţurilor de transmitere a virusului şi punerii epidemiei sub control prin detectarea şi izolarea cazurilor pozitive asimptomatice.

Austria a vaccinat până în prezent împotriva COVID-19 cu cel puţin o doză 7,17% din populaţia sa de circa 8,8 milioane de locuitori, procent uşor sub media Uniunii Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS