11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn tânăr de 19 ani, rănit grav după ce a intrat cu mașina în zidul unui case

Un tânăr de 19 ani, rănit grav după ce a intrat cu mașina în zidul unui case

Un tânăr de 19 ani, din orașul Bals, a fost victima unui accident grav produs, marți noaptea, pe stradă Nicolae Bălcescu din localitate. Din cauza vitezei, șoferul ar fi pierdut controlul direcției de mers a mașinii pe care o conducea, a părăsit partea carosabilă, a rupt gardul unui imobil și s-a oprit în zidul unei alte locuințe din apropiere.

Pentru a acordă îngrijiri medicale rănitului la față locului s-au deplasat pompierii Gărzii Bals, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD, sprijiniți și de cadrele medicale de pe un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

Primul care a acordat îngrijiri medicale conducătorului auto a fost un paramedic care se află în timpul liber.


„În accident a fost implicat un singur autoturism, în care se află doar șoferul. La sosirea echipajelor, autoturismul se află în afară carosabilului, iar șoferul, un tânăr în vârstă de 19 ani, din orașul Bals, se află blocat în această, în stare de inconștiență. Pacientul era asistat la față locului de plutonierul major Valentin Mihalache, paramedic al SMURD Bals, care locuiește în zona în care s-a produs accidentul și se află în timpul liber. Colegul nostru a asigurat accesul către victima, care era inconștiență și a aplicat protocolul medical pentru astfel de cazuri. Pacientul a fost extras din autoturism, preluat de echipajele medicale și transportat la Compartimentul Urgențe al Spitalului Bals, inconștient, politraumatizat prin accident rutier. Bărbatul a fost transferat la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, în stare gravă”, a declarat Alin Basasteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Polițiștii rutieri au ajuns și ei la locul accidentului, acesta fiind anunțat prin apelul de urgență 112 în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 22:30.

„Polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Bals s-au deplasat de îndată pe stradă Nicolae Bălcescu, din Bals, unde s-a produs evenimentul, pentru a efectua cercetări. La față locului polițiștii au găsit un autoturism și au identificat un tânăr, de 19, care ar fi condus autoturismul respectiv. În urmă evenimentului a rezultat rănirea gravă a tânărului, acesta fiind transportat la o unitate medicală din municipiul Craiova, județul Dolj”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În cauza a fost întocmit un dosar penal și polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs evenimentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS