16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia ar putea primi vaccinul Johnson & Johnson din aprilie

România ar putea primi vaccinul Johnson & Johnson din aprilie

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a anunțat că din aprilie România ar urma să primească primele doze ale vaccinului produs de compania Johnson & Johnson.

Oficialul a admis, pe de altă partre, în premieră, că au existat unele tensiuni între el și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. El a declarat că au existat ”viziuni diferite” privind modul de comunicare și informare ale campaniei de vaccinare, potrivit HotNews.

A fost o serie de acte normative care au trebuit duse la bun sfârșit

”Nu e vorba despre o neînțelegere. Au fost, dacă vreți, la un moment dat, viziuni diferite legate de aspectele de comunicare și informare ale campaniei de vaccinare. Probleme legate de modalitatea de derulare a activităților de vaccinare, de organizare a centrelor. După cum știm, a fost o serie de acte normative care au trebuit duse la bun sfârșit. Și vorbim despre acea ordonanță de urgență care prevedea modalitatea de plată a personalului din centrele de vaccinare, discuții tehnice care cred că le-am gestionat bine”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță susține că problemele au fost rezolvate

Valeriu Gheorghiță susține că problemele au fost rezolvate, iar relația cu ministrul Vlad Voiculescu este una constructivă. „Din punct de vedere profesional am avut o relație absolut normală cu domnul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. În continuare avem o relație foarte bună și constructivă”, a spus el.

România ar putea primi, din luna aprilie, al patrulea vaccin anti-COVID

România ar putea primi, din luna aprilie, al patrulea vaccin anti-COVID, respectiv cel produs de compania Johnson & Johnson.

Vaccinul produs de Johnson & Johnson va fi autorizat la jumătatea lunii martie

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinul produs de Johnson & Johnson va fi autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului. Potrivit oficialului, serul are o eficacitate foarte ridicată și e nevoie doar de o singură doză de administrare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS