20 C
Craiova
luni, 27 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateÎncă 45 de cazuri cu tulpina UK din 90 de probe prelevate aleatoriu

Încă 45 de cazuri cu tulpina UK din 90 de probe prelevate aleatoriu

Din 90 probe analizate aleatoriu de specialiștii MedLife, 45 conțineau tulpina de coronavirus originară din Marea Britanie, a anunțat compania într-un comunicat.

„Sistemul Medical MedLife continuă studiul de secvențiere a genomului virusului SARS-CoV-2 și anunță noi rezultate privind cazurile de infectare cu tulpina britanică depistate pe teritoriul României. În această etapă a cercetării, specialiștii au analizat un nou lot de 90 de probe, prelevate în mod aleatoriu în perioada 3 – 11 februarie a.c. de la pacienți testați pozitiv prin RT-PCR, dintre care 45 conțin tulpina B1.1.7 a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie. Acestea provin de la pacienți din diferite orașe ale țării:

 • București – 26 de cazuri,
 • Brăila – 1 caz,
 • Galați – 2 cazuri,
 • Timișoara – 6 cazuri,
 • Cluj – 3 cazuri,
 • Focșani – 1 caz,
 • Ploiești – 1 caz,
 • Pitești -1 caz,
 • Turda – 1 caz,
 • Tg. Jiu – 2 cazuri,
 • Vaslui – 1 caz”, se arată în comunicat.

Astfel, numărul cazurilor de infectare cu varianta britanică a cornavirusului identificate de divizia de cercetare a Grupului MedLife ajunge la 79, în mai puțin de două luni.

124 de cazuri în România


Numărul total de cazuri cu tulpina UK confirmate în România a ajuns la 124

„Previziunele colegilor mei din ultimele săptămâni s-au confirmat, se pare că tulpina britanică a devenit deja dominantă cel puțin la nivelul marilor orașe”, afirmă Mihai Marcu, Președinte & CEO al grupului MedLife.

“Dacă în urmă cu două săptămâni anunțam că prevalența cazurilor identificate cu tulpina britanică este de 26,6% pe lotul analizat la acel moment, acum procentul aproape s-a dublat, 50% din probele analizate în lotul curent conținând tulpina B1.1.7, cunoscută ca având originea în Marea Britanie. Considerând că eșantionul analizat este reprezentantiv, datele confirmă dinamica anticipată în rundele anterioare de secvențiere și faptul că, cel mai probabil, această tulpină a devenit deja varianta dominantă în marile orașe ale țării, urmând, cel mai probabil, să devină tulpina cu cea mai mare frecvență în următoarele 3-5 săptămâni la nivel național.

Astfel, România ar fi printre primele țări din Uniunea Europeană în care predomină varianta britanică a coronaviursului. Pe de altă parte, este de precizat faptul că, deși rata de transmitere a noii tulpini este una ridicată, păstrarea unui platou în ceea ce privește numărul de cazuri înregistrate zilnic și diminuarea numărului de cazuri grave în secțiile de ATI sugerează că măsurile luate de autorități, respectiv carantinarea pe zone în funcție de prevalența locală a infectărilor, au funcționat și probabil vor trebui menținute în continuare”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și coordonator al studiului de secvențiere, derulat de MedLife.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Restricții de circulație pe DN 7, mai bine de...

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a anunțat că, în...

ȘTIRI GdS