13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOamenii care se vaccinează ar putea primi gratuit o pungă de marijuana

Oamenii care se vaccinează ar putea primi gratuit o pungă de marijuana

-

Pizza, hummus, produse de patiserie și o ceașcă de cafea au fost în meniu marți pentru a-i ademeni pe israelieni să își facă vaccinările COVID-19, potrivit www.thestar.com.my.

În cooperare cu restaurantele locale, Primăria din Tel Aviv a oferit mâncarea la două centre de vaccinare, în speranța de a ca atrage cât mai multe persoane la vaccinare. Deși Israelul conduce lumea în ceea ce privește viteza de vaccinare, autoritățile sunt încă îngrijorate de faptul că tinerii mai puțin predispuși la complicații periculoase ale coronavirusului, iar alții nervoși în legătură cu inocularea nu-și vor primi vaccinul. Deci a fost pizza gratuită, hummus și knafeh, un desert dulce din Orientul Mijlociu făcut cu patiserie filo, pentru toți. Și s-au prezentat zeci de oameni. 

În cartierul Jaffa, unde locuiesc mulţi arabi israelieni, sunt oferite caserole cu humus şi cataif, două preparate tradiţionale din Orientul Mijlociu, iar locuitorii din cartierul învecinat Kiryat Shalom primesc pizza şi cafea.

Proiectul a fost implementat după o iniţiativă similară utilizată în oraşul Bnei Brak, unde oamenilor le-au fost oferite caserole cu cholent, o tocană evreiască tradiţională, în schimbul prezentării la un centru de vaccinare.

În schimb, în Statele Unite, la Washington, americanii care se vaccinează ar putea primi o pungă cu marijuana gratis. Inițiativa aparține unui grup care susține legalizarea drogurilor ușoare, scrie Daily Star.

Reprezentanții asociației spun, însă, că iarba va fi ambalată într-o punguță, pentru că nu ar fi sigur din punct de vedere sanitar să li se ofere un joint gata rulat, arată sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dr. Simona Frăsie, o poveste de film: Medicina, o...

“Ce vrei să te faci când vei fi mare?”...

ȘTIRI GdS