10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedia zilnică a infectărilor în SUA, redusă la jumătate față de nivelul din decembrie

Media zilnică a infectărilor în SUA, redusă la jumătate față de nivelul din decembrie

Media cazurilor noi de coronavirus înregistrate în SUA s-a redus la jumătate în ultimele zile față de cel înregistrat în decembrie. Experții avertizează că numărul de noi infecţii rămâne ridicat şi că măsurile sanitare în vigoare trebuie menţinute, notează Reuters.

Media mobilă pe sapte zile din Statele Unite a depăşit 200.000 de infecţii zilnice în cea mai mare parte a lunii decembrie. A urcat în jurul valorii de 250.000 de cazuri zilnice în ianuarie, potrivit datelor raportate de Universitatea John Hopkins. Această medie a scăzut sub pragul de 100.000 de cazuri vineri. Este pentru prima dată de la 4 noiembrie şi s-a menţinut sub această cifră sâmbătă.

„Este încurajator să vedem că tendinţa este în scădere“

„Avem în continuare în jur de 100.000 de noi cazuri pe zi şi între 1.500 şi 3.500 de decese pe zi. Numărul infecţiilor rămâne de două ori şi jumătate mai ridicat decât ceea ce am avut vara trecută. Este încurajator să vedem că tendinţa este în scădere, dar punctul de plecare pentru acest declin rămâne extrem de ridicat. Nu trebuie să lăsăm garda jos”, a reamintit directorul Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite, Rochelle Walensky.

Noile mutaţii ar putea duce la o creştere a numărului de cazuri

Rochelle Walensky a adăugat că noile mutaţii, printre care cea descoperită în Marea Britanie, ar putea duce la o creştere a numărului de cazuri şi decese.

SUA au înregistrat 27,5 milioane de cazuri de COVID-19 şi mai mult de 484.000 de decese atribuite bolii de la începutul pandemiei, potrivit datelor raportate de Universitatea Johns Hopkins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS