14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie va continua administrarea vaccinului AstraZeneca

Marea Britanie va continua administrarea vaccinului AstraZeneca

Marea Britanie va continua să administreze vaccinul AstraZeneca. Asta în pofida unui nou studiu care îi arată eficacitatea limitată împotriva variantei sud-africane, a indicat ministrul britanic pentru vaccinare, Nadhim Zahawi.

Zahawi a scris luni în cotidianul The Telegraph că guvernul are ‘încredere’ în planul său actual de vaccinare şi în ‘protecţia pe care ne-o va oferi tuturor împotriva acestei boli cumplite’, potrivit Agerpres.

Unde un vaccin are eficacitate redusă în prevenirea infecţiei, poate exista totuşi o bună eficacitate împotriva bolii severe

‘Trebuie să fim conştienţi că, şi acolo unde un vaccin are eficacitate redusă în prevenirea infecţiei, poate exista totuşi o bună eficacitate împotriva bolii severe, spitalizării şi decesului. Acest lucru are o importanţă vitală pentru protejarea sistemului nostru de sănătate’, a adăugat el.

Precizările sale survin după ce Financial Times a citat duminică un studiu potrivit căruia vaccinul dezvoltat în colaborare de Universitatea Oxford şi gigantul farma AstraZeneca are o eficacitate considerabil mai redusă împotriva noii tulpini sud-africane a coronavirusului.

Vaccinul poate fi util împotriva formelor severe ale bolii asociate

Rezultatele au arătat că vaccinul poate fi util împotriva formelor severe ale bolii asociate cu varianta B.1.351. A avut însă un impact redus în ce priveşte transmiterea infecţiilor în cazurile mai uşoare.

În urma acestor informaţii, autorităţile sanitare sud-africane au spus că vor stopa planurile de vaccinare de săptămâna aceasta şi, în schimb, vor colabora cu oameni de ştiinţă la un studiu clinic al companiei americane Johnson & Johnson.

În Marea Britanie au fost depistate 147 de cazuri de infectare cu varianta sud-africană a virusului

Potrivit ministrului britanic al sănătăţii, Edward Argar, în Marea Britanie au fost depistate 147 de cazuri de infectare cu varianta sud-africană a virusului.

AstraZeneca are încredere că vaccinul poate oferi protecţie împotriva formelor severe

În replică, AstraZeneca a transmis că are încredere că vaccinul poate oferi protecţie împotriva formelor severe, precizând că studiul în cauză a implicat doar 2.000 de participanţi tineri şi sănătoşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS